Wie ben ik ?

Wie ben ik ? Wie wil ik zijn ? Hoe ben ik ? Wanneer en waar ben ik wie en wat ?

Ik ben graag 100% Puur Ria, ik ben uniek en vooral mezelf en hoef mij met niemand te willen vergelijken.
Hoe fijn zou het zijn dat iedereen gewoon 100% Puur zichzelf zou mogen zijn ?

Als kind voelde ik me heel vrij, onbezorgd, liefdevol, ontdekkend, speels, geliefd en zag ik ook al iedereen graag.
Gaandeweg leerde ik ook dat er grenzen zijn. Zo werd ik in het eerste studiejaar met een pleister op de mond naar huis gestuurd omdat ik met een vriendinnetje naast mij teveel aan het lachen was.

Vanaf die dag en waarschijnlijk ook al vroeger, leerde ik mij aan te passen aan anderen, regels te volgen en ontstonden er onterecht overtuigingen die mij eigenlijk niet vooruit hebben geholpen.  Zo hebben we allemaal verhalen die we als oorzaak zien dat bepaalde dingen ons zijn overkomen en hebben gemaakt wie we zijn en wat we doen.

Sommige overtuigingen en ervaringen helpen ons vooruit, anderen dan weer niet.

Ik ben geboren in een gezin van 7 kinderen als jongste en 18 jaar jonger dan mijn oudste broer en 7 jaar jonger dan mijn jongste zus.

Mijn moeder was 42 jaar en schaamde zich dat ze nog ongewenst een kind kreeg en daarenboven werd ik geboren met een open gehemelte waardoor ik de eerste jaren operaties diende te ondergaan en dat bleek vaak niet makkelijk.

Vaak heb ik haar horen zeggen ‘ je mag blij zijn dat je er bent ‘, mijn relatie met mijn moeder is vanaf mijn pubertijd nooit eenvoudig geweest en heeft ook een grote impact gehad op mijn ontwikkeling. De laatste jaren heb ik door zelfontwikkeling meer kunnen plaatsen en aanvaarden en is onze verbinding meer hersteld.  

We kunnen onze omgeving of omstandigheden vaak niet veranderen maar wel onze eigen kijk, emoties en gedrag.

Door de jongste en ook fysiek de kleinste te zijn heb ik me vaak onbewust willen bewijzen, ben ik dingen gaan doen zodat anderen “fier” zouden zijn op mij, dat mensen mij positief zouden beoordelen. 

Ik ging studeren en behaalde mijn diploma met onderscheiding en ook op het werk was uur en tijd mij nooit teveel en maakte ik al snel carrière zodat ik op mijn 34 ste reeds fier mijn naamkaartje “kantoordirecteur” uitdeelde en een firmawagen mocht ontvangen.

De scheiding met de papa van mijn kinderen en zijn verhuis naar Amerika, zorgde er toen voor dat ik deze job diende te gaan managen samen met 100% voor mijn 2 kinderen te zorgen.
Ik kon snel uit de rol van slachtoffer stappen en kan met trots en fierheid nu terugkijken op deze periode.

Op dat moment hebben mijn resultaatgerichtheid, gedrevenheid, verantwoordelijkheidszin mij ook geholpen en natuurlijk ook de liefde voor mijn kinderen.

Het was zeker niet altijd gemakkelijk om de kinderen alleen op te voeden maar gelukkig was er toen ook die grote familie en schoonfamilie op wie ik kon rekenen en kon ik al snel het geschenk zien dat ik anders misschien nooit had ontdekt en dat is de sterke en liefdevolle band met mijn dochters. 

Controle en me sterk houden, dat is een een rode draad geweest in mijn leven. 
Ondanks het feit dat ik hoog gevoelig ben, hield ik mijn gevoelens vaak voor mezelf en hield me meestal sterk tot het dan soms tot een uitbarsting kwam. Op het werk waren er ook momenten dat ik overspoeld werd door de emoties van mijn medewerkers en klanten. Ik kon dit goed onderdrukken door bijvoorbeeld een sigaretje te roken, een wijntje te drinken of ging ik aan het snoepen. Ik stond wel steeds klaar om anderen op te vangen maar zorgde slecht voor mezelf. 

Ondertussen heb ik geleerd hoe belangrijk het is om die gevoelens te erkennen, toe te laten, er mild voor te zijn en ze een plaats te geven zonder deze op anderen te moeten uitwerken die dichtbij staan. 

 Sinds 11 jaar leef ik nu in een nieuw samengesteld gezin en hebben mijn partner en ik en onze 3 dochters met vallen en opstaan, veel emoties een heel mooie weg afgelegd en accepteren we ook hier ieders verschillend en uniek zijn.

Ondertussen is ons gezin ook vergroot met schoonzonen, een hond en onze kleinzoon. Ik leerde om tijdens momenten van samen- zijn, tijd te nemen en deze te koesteren door volledig aanwezig te zijn in het “nu” moment.

Ik las altijd graag boeken rond zelfontwikkeling en mindset en volgde een opleiding rond selfcoaching maar het herkenbaar keerpunt in mijn eigen leven was een e-boek rond een cursus aanbod ‘hypnotherapie’
je moet je voorstellen dat je geboren wordt met een onbewerkt tuintje waar nog van alles in gepland kan worden. In die tuin worden mooie bloemetjes gepland maar ook onkruid. Wanneer dat onkruid gaat woekeren dan ervaar je problemen en ga je dit proberen onder controle te houden’
Als hypnotherapeut ga je op zoek naar de wortel van dat onkruid en verwijder je het met wortel en al. Je haalt mensen uit de hypnose dat ze niet goed genoeg zijn of een andere onbruikbare overtuiging, gedachte of ervaring.

Ik leerde daar en door andere opleidingen, hoe geweldig ons brein werkt en hoe fijn het is om met het onderbewuste te gaan samenwerken naar nieuw gedrag , nieuwe doelen en overtuigingen. Om onderliggende patronen aan te pakken en om zaken uit het verleden volledig te aanvaarden, anderen zichzelf te mogen laten zijn, mijzelf niet te hoeven bewijzen voor anderen, balans te vinden in mezelf en in flow te zijn. Emoties toe te laten en bij mezelf te transformeren, steeds milder te zijn voor mezelf en mezelf weer te vinden.

Ik leerde om onbruikbare energie van anderen niet meer naar me toe te trekken en de juiste energie aan te trekken en ik geniet van mijn tuin met vooral vele bloemen.

Ieder van ons maakt kleine of grote trauma’s mee in zijn leven maar ik geloof erin dat alle trauma’s zich kunnen herstellen en ons brengen tot leermomenten om te groeien.

Het is mijn missie om dit met de wereld te delen en iedereen geweldige transformaties te gunnen.

“Controle voor jou” was vanaf 2015 mijn bedrijfsnaam met als doel mensen meer controle te geven over hun emoties, gedrag en gedachten. 
Ik ben nog steeds resultaatgericht en gedreven maar ervaarde gaandeweg hoe verrijkende het is om ook controle en ego los te laten.
 
Deze zelftransformatie heeft ertoe geleid dat ik mijn bedrijfsnaam sinds 2021 heb omgedoopt naar ” naar “RIActivate ” en 100% voor mijn missie wil gaan. 


Mijn CV, loopbaan en opleidingen vind je hier maar lees vooral de getuigenissen van mensen om te weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen

riactivate

RIActivate het beste in jou en/of jouw team

Bij eerste aanmelding dient een aanvraagformulier te worden ingevuld
Hebt u nog vragen? Stel ze !